Bitcoin blijft maar stijgen. Inmiddels is de waarde de 85 duizend euro allang voorbij. Iedereen die weleens heeft belegd, weet dat na zulke hoge pieken ook weer diepe dalen kunnen volgen. Is the sky inderdaad the limit? Of gaan we misschien nog wel de waarde van een ton meemaken? Daar verschillen de meningen over.
‘Een ton zou nog maar de helft zijn’
Bitcoin bevindt zich nog onder de psychologische grens van 100.000 dollar, maar volgens analisten van het bureau BCA Research zou dat nog maar de helft van de waarde kunnen zijn. Het bedrijf gelooft dat de waarde straks nog weleens kan lopen naar 200.000 dollar. Een uiterst optimistische voorspelling, die niet uit de lucht is gegrepen: alles lijkt mee te zitten voor de Bitcoin. Beleggen in Bitcoin is op het moment enorm rendabel. Onder meer de aankomende president Trump heeft er de waarde van gezien, en wil zelfs dat de Amerikaanse regering Bitcoins gaat kopen. Ook wil hij de regels minder streng maken, waardoor de waarde stijgt. Daarnaast heeft de wereld te kampen met veel economische onzekerheid. Traditioneel geld wordt minder waard en meer mensen zoeken hun toevlucht in cryptomunten.
Netwerkeffect
Bitcoin heeft te maken met het ‘netwerkeffect’. Dat houdt in dat mensen het zien als een waardevolle bescherming tegen invloeden van buitenaf. Denk aan oorlogen en andere economische onzekerheden. Bovendien is het een ‘niet te confisqueren bezit’. Nu de wereldwijde rijkdom toeneemt, draagt dit bij aan de stijgende waarde van de Bitcoin, zeggen specialisten van Amdax. Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de mark volatiel blijft. Het kan zomaar zijn dat de waarde morgen of overmorgen ineens daalt en de munt weer even in elkaar zakt. Maar voor nu lijkt alles erop te wijzen dat de stijgingen doorzetten. Eén van de factoren die tegen een blijvende stijging wijst, is de verlaagde Amerikaanse rente, waardoor de marktrentes op staatsobligaties stijgen.
Ethereum doet vrolijk mee
Nu het goed gaat met de Bitcoin, doet ook Ethereum het prima. Veel beleggers zien het als een mooi alternatief voor Bitcoin. Beleggers gaan vaker aan de slag met ethereum staking. Ze kopen dan munten, die ze in hun wallet op het netwerk laten staan. Deze munten kunnen dan gebruikt worden door het netwerk om transacties te verifiëren en het netwerk beter te beveiligen. De munten beschikken namelijk over de rekenkracht die daarvoor nodig is. In ruil voor het uitlenen van de munten, ontvangt de belegger een beloning. Het gaat dan meestal om tokens. Die tokens kunnen op hun beurt meer waard worden, en wie ze op tijd verkoopt, kan dan alle inspanningen in één klap verzilveren.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Amdax
Geen opmerkingen
Een reactie posten