Wat kost een nieuwe badkamer? Alle kosten op een rij! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Wat kost een nieuwe badkamer? Alle kosten op een rij!


Heeft jouw badkamer zijn beste tijd gehad en is het tijd voor een badkamerrenovatie? Dan is het belangrijk om een realistisch budget te bepalen en aan de slag te gaan met de planning. Met een goede planning blijf je eenvoudig binnen je budget en geniet je binnen de kortste keren van jouw nieuwe droombadkamer. Wil je weten hoe het zit met de kosten voor een nieuwe badkamer? In dit artikel delen we alles wat jij moet weten over de kosten voor een nieuwe badkamer. 

Badkamer opknappen of volledig vernieuwen?

Zodra je het budget bepaald hebt, kun je overwegen of je gaat voor een volledige badkamerverbouwing of een gedeeltelijke badkamerrenovatie. Is de basis nog helemaal intact en wil je alleen een nieuwe afwerking? Dan is een gedeeltelijke badkamerrenovatie natuurlijk altijd de beste optie. Vervang de kranen, waskommen en douche en je bent een eind op weg naar een badkamer die aanvoelt als nieuw! Dit is een stuk voordeliger, terwijl jij nog een aantal jaren kunt genieten van een opgefriste badkamer. 

Zijn de tegels aan vervanging toe, weet je niets over de huidige staat van de leidingen en zit de ruimte vol met schimmel? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een volledige verbouwing. 

Deze factoren bepalen de kosten van een badkamer

Er zijn verschillende factoren die bepalen wat een nieuwe badkamer uiteindelijk kost. Een grote badkamer kost als vanzelfsprekend meer dan een kleine badkamer. Bovendien hebben de gekozen materialen een grote impact op de prijs. Een marmeren badkamer met vrijstaand bad kan al snel vijftienduizend euro kosten, terwijl je met een andere natuursteen een stuk voordeliger uit kunt zijn. 

Kies je voor een volledige badkamerverbouwing en pas je ook de indeling aan? Dit betekent dat leidingen moeten worden omgelegd en de elektra wordt aangepast. Houd hier rekening mee in de kostenbegroting, zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Dit kost een nieuwe badkamer

Maar hoeveel kost een complete badkamer nu eigenlijk? Hierop kunnen we je helaas geen eenduidig antwoord geven. Gemiddeld liggen de kosten van een nieuwe badkamer tussen de vijfduizend euro en tienduizend euro. Een grote badkamer met luxe materialen zal duurder zijn dan een kleine badkamer met een minimalistisch design. De uiteindelijke kosten variëren dus sterk en zijn afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeuren. In de basis geldt dat je een gemiddeld grote badkamer minimalistisch kunt inrichten vanaf ongeveer vijfduizend euro. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Tegeldepot.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten