Duurzaam wonen met een klein budget - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Duurzaam wonen met een klein budget


Duurzaam wonen is tegenwoordig een hot topic, en steeds meer mensen gaan hier bewuster mee om. Het is misschien een misverstand dat het verduurzamen van je huis duur is, want dat hoeft echt niet zo te zijn! Ook als je namelijk een beperkt budget hebt, zijn er zoveel manieren om je huis te verduurzamen, en dat kan je op de lange termijn ook nog eens geld besparen. Win-winsituatie dus! In deze blog deel ik een aantal praktische tips om je huis te verduurzamen zonder dat je hiervoor heel diep in de buidel hoeft te tasten.

Begin met kleine stapjes

Zonnepanelen, isolatie en het vervangen van glas zijn kostbare manieren om je huis te verduurzamen, maar ze zijn zeker niet de enige opties. Je kunt ook beginnen met kleine stapjes. Denk namelijk eerst maar na over kleine, haalbare veranderingen die je ook meteen kunt doorvoeren. En één van de makkelijkste manieren om te verduurzamen is door je energieverbruik te verminderen. 

Vervang gloeilampen door LED-lampen

Wist je namelijk dat LED-lampen tot 80% minder energie verbruiken dan traditionele gloeilampen. Daarnaast gaan ze ook veel langer mee en hoef je minder vaak nieuwe lampen aan te schaffen.

Verduurzamen met zonwering

Je kunt je huis ook eenvoudig verduurzamen met zonwering. Het helpt je om de temperatuur in huis, zowel in de zomer als in de winter, aangenamer te maken zonder hoge kosten. Hierdoor hoef je de verwarming minder hoog te zetten en ben je minder afhankelijk van de airco. Hoewel zonwering een investering is, zal het zich uiteindelijk terugbetalen. Bij Degalux vind je diverse soorten zonwering, je kunt hun website bekijken voor meer informatie en vraag gemakkelijk een offerte op. 

Maak gebruik van slimme stekkers

Met slimme stekkers kun je al je apparaten op afstand uitschakelen. Hierdoor verbruik je geen stroom voor apparaten die bijvoorbeeld op stand-by staan en dat scheelt weer.

Koop een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is je persoonlijke klimaatbeheerder. Je kunt een slimme thermostaat eenvoudig programmeren en hiermee kun je de temperatuur aanpassen op al je dagelijkse bezigheden. Ben je bijvoorbeeld niet thuis, dan is het niet nodig om de verwarming aan te hebben, echter is het wel fijn om thuis te komen in een warm huis. Dit kan je allemaal doen met een slimme thermostaat, en uiteindelijk zorgt het voor een lagere energierekening.

Zorg voor minder tocht

Een koude tocht door je huis is heel vervelend en kan zorgen voor een oncomfortabel gevoel. Gelukkig kun je dit probleem heel eenvoudig oplossen door kieren en spleten rond ramen en deuren af te dichten met speciale kit of maak gebruik van tochtstrips. Hiermee verbeter je gemakkelijk de isolatie van je huis op een budgetvriendelijke manier en uiteindelijk helpt het ook om energie te besparen.

Wees zuinig met water

Ook met het zuiniger omgaan met water kun je flink besparen. Een eenvoudige manier om waterverbruik te verminderen is door gebruik te maken van een waterbesparende douchekop of douche gewoon minder lang. Je bespaart op die manier zowel geld op je waterrekening als op de energie die gebruikt wordt om het water te verwarmen.

Zo zie je maar dat je met een paar slimme aanpassingen je huis kunt verduurzamen en hiermee kun je uiteindelijk veel geld besparen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Degalux.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten