Besparen op een nieuwe keuken: 5 slimme tips - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Besparen op een nieuwe keuken: 5 slimme tips


Toen ik vorig jaar mijn nieuwe woning kocht, had ik het geluk dat er een spiksplinternieuwe keuken in zat die ook nog eens volledig in mijn stijl was. Dat scheelde een hoop kosten én verbouwstress! Toch lijkt het me heel tof om ooit nog eens een woning te kopen die ik van A tot Z kan inrichten, met een nieuwe keuken. Maar ik zou Nicole van The Budget Life niet zijn, als dat niet on a budget zou zijn. In dit artikel deel ik vijf slimme bespaartips voor een nieuwe keuken.

1. Kies voor een showroomkeuken

Een slimme én snelle manier om te besparen op je nieuwe keuken is door te kijken naar een showroomkeuken. Deze keukens staan vaak opgesteld in winkels en worden tegen aantrekkelijke kortingen verkocht als het assortiment vernieuwd wordt. 

Het voordeel? Je krijgt een complete keuken, vaak inclusief luxe apparatuur, voor een veel lagere prijs. Het nadeel? De indeling staat meestal al vast, dus je moet een beetje flexibel zijn. Maar als de opstelling past, dan is een zeer voordelige showroomkeuken natuurlijk een superdeal. 

Daarnaast is het bij de grotere keukenzaken vaak wel mogelijk om extra kasten toe te voegen, of om de opstelling te wijzigen. Vraag een adviseur in de winkel naar de mogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

2. Let op aanbiedingen voor keukenapparatuur

Keukenapparatuur kan flink in de papieren lopen, vooral als je kiest voor A-merken. Maar misschien heb jij niet de allernieuwste of allerduurste snufjes nodig. Kijk eens naar middenklasse merken – die zijn vaak net zo betrouwbaar en veel goedkoper. 

Ook is het natuurlijk slim om acties in de gaten te houden. Met Black Friday voor de deur, kan het slim zijn om nog even te wachten tot je je nieuwe keuken en keukenapparatuur gaat aanschaffen. De truc is om je te focussen op wat echt belangrijk is (zoals een goede oven of koelkast) en minder op luxe functies (zoals een Quooker of wijnkoeler) die je misschien maar weinig gaat gebruiken.

3. Standaardopstelling in plaats van maatwerk

Als je echt wilt besparen, kun je het beste kiezen voor een standaardopstelling. Op maat gemaakte keukens kunnen behoorlijk duur worden en je al snel tienduizenden euro's kosten.

 Een standaardkeuken, zoals een rechte opstelling of een hoekkeuken, is vaak een stuk goedkoper en sneller te installeren. Bovendien zijn standaardkeukens meestal ontworpen om functioneel en praktisch te zijn, zonder dat je meteen een fortuin hoeft uit te geven.

4. Slimme materiaalkeuzes maken

De materialen die je kiest voor je keuken kunnen een groot verschil maken in de prijs. Een werkblad van marmer of graniet is prachtig, maar ook prijzig. 

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die er net zo mooi uitzien, maar een stuk goedkoper zijn. Denk aan kunststof of composiet – deze materialen zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en kunnen dezelfde luxe uitstraling hebben. Ook voor keukenkastjes geldt: je kunt kiezen voor MDF of kunststof met een luxe finish, zonder dat je de hoofdprijs betaalt. Het zijn budget keukens, maar dat zie je er echt niet aan af!

5. Overweeg om zelf te monteren

Als je een beetje handig bent, is het zeker de moeite waard om zelf de keuken te monteren. De montagekosten van een keuken kunnen namelijk aardig oplopen, vooral als er veel maatwerk bij komt kijken. 

Veel keukenwinkels leveren tegenwoordig duidelijke handleidingen en tutorials, zodat je zelf aan de slag kunt. Natuurlijk, het kost wat tijd en moeite, maar het kan je wel een flinke besparing opleveren. Ook al doe je maar een deel van de montage zelf, zoals het plaatsen van de keukenkastjes, dat scheelt al aanzienlijk in de arbeidskosten.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met KeukenConcurrent.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten