5 tools die je kunnen helpen bij het beginnen met investeren en handelen in crypto - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

5 tools die je kunnen helpen bij het beginnen met investeren en handelen in crypto


 
Met rendementen die vaak oplopen tot in de duizenden procenten en ontelbare crypto-miljonairs, krijgen steeds meer Nederlanders interesse in de dynamische en uiterst profijtige cryptomarkt. Investeren en handelen in cryptocurrency is dus zonder twijfel een uitdagende, maar tegelijkertijd lonende onderneming.

Maar als je nog niets van crypto weet, hoe begin je hier aan? Voor beginners kan het immers te ingewikkeld zijn om er meteen succes in te vinden, omdat de markt volatiel en complex is. Je kan niet gewoon naar je bank stappen en zo je spaargeld beleggen zoals je wel kan doen met  bijvoorbeeld aandelen.

Gelukkig zijn er verschillende tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het navigeren door deze markt en die het proces van investeren en handelen eenvoudiger en toegankelijker maken. 

1. Cryptocurrency-wisselplatformen

Een van de eerste dingen die je nodig hebt om te beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies is een wisselplatform, een “crypto-exchange”. Dit is een online marktplaats waar je cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en verhandelen tegen andere digitale valuta’s of fiatgeld zoals de euro. Wisselplatformen bieden een breed scala aan functionaliteiten, variërend van eenvoudige koop- en verkoopopties tot geavanceerde handelsopties zoals futures en margin trading.

Daarnaast bieden sommige wisselplatformen extra functies zoals educatieve secties, tutorials en analyses die beginners kunnen helpen om een beter begrip te krijgen van de marktdynamiek.

Voor Nederlandse beginners zijn er gebruiksvriendelijke platforms beschikbaar die een intuïtieve interface hebben en weinig technische kennis vereisen. We hebben eveneens enkele crypto-exchanges van eigen bodem, waarbij je een volledig Nederlands platform krijgt, een Nederlandstalige klantendienst, en je kan er natuurlijk op vertrouwen dat ze alles volgens het boekje doen want De Nederlandsche Bank en Autoriteit Financiële Markten houden een oogje in het zeil.

2. Handelsbots en geautomatiseerde strategieën

Voor beginners die nog geen ervaring hebben met actieve handel of voor beleggers die andere bezigheden hebben en die niet voortdurend de markt kunnen volgen, kunnen handelsbots een nuttig hulpmiddel zijn.

Handelsbots zijn geautomatiseerde programma’s die transacties uitvoeren op basis van vooraf ingestelde parameters. Je kunt ze bijvoorbeeld zo instellen dat ze een bepaalde cryptocurrency kopen wanneer de prijs een bepaalde drempel bereikt, of verkopen als de prijs een vooraf bepaald niveau bereikt. Ilyaas Sari, redacteur bij Techopedia, vertelt dat de beste crypto bot Nederland jou helpt om gedegen investeringsbeslissingen te nemen, op basis van dezelfde strategieën als ervaren traders.

Andere geautomatiseerde handelstools kunnen daarnaast ook helpen bij het uitvoeren van meer complexe strategieën zoals arbitrage, waarbij je profiteert van prijsverschillen tussen verschillende wisselplatformen. Deze bots kunnen de stress wegnemen van het constant monitoren van de markt en zorgen ervoor dat je geen kansen misloopt vanwege tijdgebrek of emotionele beslissingen.

Hoewel bots nuttig kunnen zijn, is het belangrijk om te onthouden dat ze geen garantie bieden voor winst en dat ze zorgvuldig ingesteld moeten worden om het risico op verliezen te minimaliseren. Hou altijd redelijk strikte stop-loss-functies aan!

3. Crypto-wallets

Zodra je je eerste investering hebt gedaan (zelfstandig of met een cryptobot), is het belangrijk om je digitale activa veilig te bewaren. Een crypto-portefeuille, oftewel cryptowallet, is een essentieel hulpmiddel om je cryptocurrencies veilig op te slaan. Er zijn verschillende soorten wallets beschikbaar, waaronder hardware-wallets en software-wallets. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Hardware-wallets bieden de hoogste mate van veiligheid omdat ze je privé-sleutels offline opslaan, wat een hoge mate van bescherming biedt tegen hackers. Deze wallets zijn een soort flashdrive, waarop je sleutels worden opgeslagen. Het is dus een fysiek apparaat, dat je wel eerst zal moeten kopen. Maar het is zonder twijfel de veiligste manier om je crypto te bewaren.

Software- en mobiele wallets zijn toegankelijker en eenvoudiger te gebruiken, maar ze zijn ook kwetsbaarder voor cyberaanvallen. Het kiezen van de juiste wallet hangt dus af van je behoeften en hoeveel je bereid bent te investeren in beveiliging. Het is aan te raden om een wallet te kiezen die je altijd controle geeft over je eigen privésleutels, aangezien dit je volledige eigendom en controle over je fondsen garandeert.

4. Marktanalyse- en trackingtools

Om succesvol (zelfstandig) te handelen in crypto is het belangrijk om voortdurend de markt in de gaten te houden en op de hoogte te blijven van prijsbewegingen. Er zijn verschillende marktanalyse- en trackingtools beschikbaar die je kunnen helpen bij het analyseren van de prijstrends en het maken van weloverwogen beslissingen. Deze tools bieden live updates over de huidige marktprijzen, historische data, grafieken en technische indicatoren zoals het voortschrijdend gemiddelde.

Technische analyse is een veelgebruikte methode om marktbewegingen te voorspellen op basis van historische prijsgegevens en grafiekpatronen. Door deze tools te gebruiken, kun je trends identificeren, marktcycli begrijpen en beter onderlegde beslissingen nemen over wanneer je moet kopen of verkopen.

Daarnaast zijn er tools die de sociale en nieuwsactiviteiten van de markt volgen. In de cryptowereld kunnen nieuws en sociale media een enorme invloed hebben op de prijsbewegingen van een munt, vooral als het gaat om de kleinere altcoins. Tools die het sentiment op deze sociale platforms volgen, kunnen je helpen om inzicht te krijgen in hoe het algemene publiek denkt over bepaalde crypto’s, wat je weer kan helpen bij het inspelen op potentiële prijsbewegingen.

Deze tools kunnen allemaal erg handig zijn, maar het moge duidelijk zijn dat je hier aanzienlijk wat tijd in zal moeten steken, zowel om ze te leren gebruiken als om ze effectief op lange termijn winstgevend toe te passen.

5. Beveiligingstools

Tot slot hebben we nog beveiligingstools, want in de wereld van cryptocurrency is veiligheid van het grootste belang. Cryptocurrencytransacties zijn an sich een van de veiligste manieren om internationaal geld te versturen en te ontvangen, maar het is een feit dat de markt nog steeds wordt geplaagd door hackaanvallen, fraude en phishingpogingen. Daarom is het essentieel om gebruik te maken van beveiligingstools om je investeringen te beschermen – zeker als een aanzienlijke som belegt.

Tweefactorauthenticatie (2FA) is een veelgebruikte en zeer eenvoudige beveiligingsmethode die je account extra beschermt door naast je wachtwoord een tweede vorm van verificatie te vereisen, zoals een code die naar je telefoon wordt gestuurd. Naast 2FA zijn er ook tools die je kunnen helpen om verdachte activiteiten te monitoren, zoals ongebruikelijke inlogpogingen op je accounts.

Een andere belangrijke beveiligingstool is een VPN (Virtual Private Network), dat je internetverbinding versleutelt en je locatie maskeert. Dit kan helpen om je identiteit te beschermen bij het handelen op openbare netwerken en voorkomt dat hackers toegang krijgen tot gevoelige informatie zoals je inloggegevens.


Dit is een gastartikel van Techopedia.com

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten