Hoeveel geld bespaar je met herbruikbare luiers? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Hoeveel geld bespaar je met herbruikbare luiers?


Als aanstaande ouder vliegen de babyuitgaven je om de oren. Van meubels voor de babykamer tot kleding en natuurlijk: luiers! En de kosten voor luiers kunnen flink oplopen, zeker als je kindje pas op latere leeftijd zindelijk wordt. Heb je wasbare luiers kopen al overwogen? Een goeie keuze: niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Maar hoeveel geld bespaar je nu echt met herbruikbare luiers? In dit artikel duiken we in de cijfers en ontdek je hoeveel geld je bespaart door te kiezen voor wasbare luiers.

Een complete set van herbruikbare luiers kan een aanzienlijke investering zijn, zeker in vergelijking met een pak wegwerpluiers. Echter, deze eenmalige uitgave wordt snel gecompenseerd door de besparingen die je op de lange termijn zult zien. Bij De Billenboetiek vind je bijvoorbeeld een uitgebreid assortiment van herbruikbare luiers die niet alleen comfortabel zijn voor je baby, maar ook duurzaam en betaalbaar.

De kosten van wegwerpluiers versus herbruikbare luiers

Laten we eens naar de cijfers kijken. Een baby gebruikt gemiddeld 6 tot 8 luiers per dag, wat neerkomt op ongeveer 2500 tot 3000 luiers per jaar. Een kindje wordt vaak zindelijk tussen het tweede en derde levensjaar en tot die tijd gebruik je dus 5000 luiers. 

Stel je voor dat een pak wegwerpluiers, met ongeveer 150 luiers, tussen de €30 en €60 kost, dan ben je al snel tussen de €1000 en €2400 kwijt aan luiers tot de zindelijkheid van een kind.

Als we kijken naar herbruikbare luiers, dan betaal je ongeveer €15 tot €20 voor een herbruikbare luier. Voor de eerste +/- 8 maanden heb je ongeveer 21 herbruikbare luiers nodig om je baby altijd te kunnen voorzien van een nieuwe luier, waarbij je eens in de 2 tot 3 dagen moet wassen. Voor de laatste 4 maanden heb je een grotere maat nodig en heb je er nog een stuk of 18 nodig. En hoe ouder het kindje wordt, hoe minder wasbare luiers je nodig hebt.

Je kunt de luiers los kopen, maar veel webshops bieden ook luierpakketten aan waarbij je meerdere wasbare luiers in verschillende maten kunt kopen tot de zindelijkheid van je kindje. Daar ben je tussen de €800 en €1500 aan kwijt.

Dit lijkt een fors bedrag, maar het is een eenmalige investering die jarenlang meegaat. Bovendien kun je de luiers vaak nog voor een tweede of derde kind gebruiken, waardoor de kosten per kind verder dalen.

Overige kosten en besparingen

Naast de kosten van de luiers zelf, zijn er ook bijkomende kosten zoals wasmiddel, water en elektriciteit voor het wassen van de luiers. Deze kosten worden echter ruimschoots gecompenseerd door het wegvallen van de constante uitgaven aan wegwerpluiers. Gemiddeld wordt geschat dat kiezen voor wasbare luiers een totale besparing per kind tussen de €500 en €1000 oplevert, afhankelijk van factoren zoals het aantal kinderen en de wasfrequentie.

Bovendien zijn er verschillende manieren om kosten verder te drukken. Door wasbare luiers tweedehands te kopen of door ze in bulk aan te schaffen, kun je nog meer besparen. 

Zijn wasbare luiers de investering waard?

Het korte antwoord is ja. Hoewel herbruikbare luiers een initiële investering vereisen, verdien je deze kosten snel terug. Niet alleen bespaar je honderden euro's per kind, maar je draagt ook bij aan een schonere wereld door de hoeveelheid afval te verminderen. Herbruikbare luiers zijn een slimme keuze voor zowel je portemonnee als het milieu.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Billenboetiek.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten