6 budgettips voor het inrichten van je woonkamer - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

6 budgettips voor het inrichten van je woonkamer


De woonkamer: voor mij toch écht de favoriete plek in huis (op de tuin na, dan!). De woonkamer en keuken zitten in dezelfde ruimte en vloeien dus naadloos in elkaar over. Terwijl je staat te koken in de keuken, kun je gewoon kletsen met je gasten die aan de eettafel zitten. Hoe gezellig! Als het op interieur aankomt, houd ik wel van een verandering. Meubels schuiven, nieuwe woonaccessoires (bijvoorbeeld een nieuwe deurmat, daarover verderop in dit artikel meer!) toevoegen, een nieuw kleurtje op de muur... de woonkamer ziet er bij mij niet al te lang hetzelfde uit. Maar: elke maand een paar honderd euro uitgeven aan een complete woonkamer make-over, dat vertikt deze bespaarfan natuurlijk. In dit artikel deel ik 5 budgettips voor het inrichten en veranderen van je woonkamer.

1. Verander kleine dingen voor een groots effect

Een nieuwe bank of eettafel kopen: dat loopt natuurlijk flink in de papieren. Je kunt je woonkamer ook een compleet nieuwe look geven door kleine dingen te veranderen die niet te veel geld kosten. Denk bijvoorbeeld nieuw kussen op de bank, nieuwe vaasjes of bijvoorbeeld een nieuwe deurmat. Je kunt bijvoorbeeld heel leuke en betaalbare deurmatten bestellen bij Deurmataanhuis.nl. Je hebt hier de keuze uit allerlei standaard deurmatten voor binnen en buiten, maar kunt ook een deurmat op maat laten maken. Dat lijkt mij bijvoorbeeld ideaal voor onze bijkeuken, waar we naar een heel specifieke afmeting op zoek zijn die precies moet passen.

En helemaal leuk: via Deurmataanhuis.nl kun je je deurmat ook laten bedrukken met een tekst of opdruk naar keuze en je gasten dus welkom heten met een passende boodschap.

Met deze kleine aanpassingen, ziet je woonkamer er toch weer anders en fris uit.

2. Shop slim: tweedehands en vintage

Eén van de beste manieren om geld te besparen is door tweedehands meubels en accessoires te kopen. Bezoek kringloopwinkels en rommelmarkten en gebruik online platforms zoals Marktplaats, Vinted en Facebook Marketplace. Hier scoor je echt waanzinnige schatten voor fijne prijsjes! Tweedehands items geven je woonkamer bovendien een unieke en persoonlijke uitstraling, wat ik zelf leuk en belangrijk vind. 

3. Doe-Het-Zelf!

DIY-projecten kunnen je veel geld besparen en geven je woonkamer een persoonlijke touch. En het is natuurlijk ook nog eens superleuk om dingen zelf te maken! Overweeg om zelf kussenslopen, gordijnen of kunstwerkjes te maken. Je kunt ook oude meubels een nieuw leven geven met een likje verf of nieuwe bekleding. 

4. Gebruik een likje verf

Verf is één van de goedkoopste manieren om een ruimte te transformeren. Een nieuwe kleur op de muren kan de sfeer van je woonkamer compleet veranderen. Ga bijvoorbeeld voor één muur in een opvallende accentkleur of verf een deel van de muur (en het plafond!) voor een uniek effect. 

5. Hergebruik 

Voordat je nieuwe spullen koopt, kijk eerst naar wat je al hebt. Die stoel uit je woonkamer, kan ook een leuk plekje krijgen in je slaapkamer en een wandplankje uit je thuiskantoortje kan ook heel leuk staan in de keuken. Soms kan het simpelweg hergebruiken en opnieuw verdelen van je bestaande meubels en accessoires je woonkamer een geheel nieuwe look geven. Dit kost niets en kan toch een groot verschil maken!

6. Voeg groen toe met planten

Planten: ik ben er dol op! En planten zijn een betaalbare manier om je woonkamer op te frissen en een vleugje groen naar binnen te brengen. Planten verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit in huis, maar geven ook kleur en leven aan je ruimte. Kies voor makkelijk te onderhouden planten zoals de Sansevieria, pannenkoekenplant of vetplanten. 

Een stijlvolle en gezellige woonkamer hoeft niet duur te zijn. Door slim te winkelen, creatief te zijn en gebruik te maken van wat je al hebt, kun je met een klein budget een prachtige ruimte creëren. Ga aan de slag met deze tips en geniet van je nieuwe, budgetproof woonkamer!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Deurmataanhuis.nl.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten