Besparen op je vaste lasten: je telefoon - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Besparen op je vaste lasten: je telefoon


De kosten van vaste lasten kunnen snel oplopen en een aanzienlijke impact hebben op je maandelijkse budget. Zeker nu tegenwoordig alles duurder wordt, is het niet zo gek dat je wat meer wilt besparen.  Een van de manieren om te besparen is door kritisch te kijken naar je telefoonrekening. In plaats van te kiezen voor een traditioneel telefoonabonnement met een toestel, kan een Sim Only-abonnement in combinatie met het zelf kopen van een telefoon een voordeligere optie zijn. We gaan je er alles over uitleggen. 

Wat is een Sim Only-abonnement?

Een Sim Only-abonnement is een mobiel abonnement waarbij je alleen betaalt voor de simkaart en de bijbehorende diensten, zoals bellen, sms'en en data. Je krijgt geen telefoon bij het abonnement, wat betekent dat je zelf een mobiele telefoon kopen moet. Wel biedt het wat voordelen. Zo is het grootste voordeel de lagere maandelijkse kosten. Omdat je niet betaalt voor een nieuw toestel, zijn de maandelijkse kosten van een Sim Only-abonnement vaak veel lager dan die van een traditioneel abonnement. Ook biedt het flexibiliteit. Zowel voor het kiezen van een eigen telefoon, maar ook kun je makkelijker van provider wisselen als je ergens een betere en goedkopere deal vindt. 

Zelf een telefoon kopen

Naast het kiezen van een Sim Only-abonnement, kun je ook besparen door zelf een telefoon te kopen. Je hoeft namelijk echt niet altijd het nieuwste model te hebben. Overweeg om een tweedehands of refurbished telefoon te kopen. Deze toestellen zijn vaak veel goedkoper dan nieuwe modellen en worden vaak geleverd met een garantie. Net zoals abonnementen voor Sim Only vergelijken, is het belangrijk om prijzen te vergelijken voordat je een telefoon koopt. Gebruik websites en apps om de prijzen van verschillende retailers te vergelijken en zoek naar kortingscodes of aanbiedingen. 

Welk abonnement kies je?

Er zijn veel verschillende Sim Only-abonnementen op de markt en het loont zeker om ze te vergelijken om zo de beste deal te vinden. Bij het vergelijken is het niet alleen belangrijk om naar de tarieven te kijken, maar ook naar hoeveel je bijvoorbeeld verbruikt. Het is vooraf belangrijk om te weten hoeveel belminuten, sms'jes en data je gemiddeld per maand gebruikt. Dit helpt je om een abonnement te kiezen dat bij je past, zonder te veel te betalen voor diensten die je niet nodig hebt. Kijk daarnaast ook naar contractduur. Sommige providers bieden goede kortingen of leuke extra’s als je een langer contract afsluit.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten