5 tips om geld te besparen op de kapper - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

5 tips om geld te besparen op de kapper


Je hoofdhaar groeit je hele leven door. Om te voorkomen dat het te lang wordt, ga je naar de kapper. Sommige mensen gaan eens in de zoveel weken. Geldt dit ook voor jou? Dan geef je op jaarbasis flink wat geld uit aan knipbeurten. Gelukkig kun je ook besparen op de kapper. Het probleem is alleen dat niet iedereen weet hoe hij dit doet. Daarom geven wij je hier 5 praktische tips.


1. Laat je haar groeien


Dit is direct de makkelijkste manier om geld te besparen op de kapper. Door je haar te laten groeien, hoef je minder vaak naar de kapper. Hoe minder vaak je er naartoe gaat, hoe minder het je kost. Laat jij je haar nu eenmaal per zes weken knippen. Probeer dan eens of je dit kun rekken naar zeven of acht weken. Op jaarbasis breng je dan minder vaak een bezoek aan de kapper en dat merk je in je portemonnee. Misschien lukt het je zelfs wel om een knipbeurt nog langer uit te stellen. 


2. Denk goed na over je kapsel


Veel mensen laten hun haar telkens in hetzelfde model knippen. Als dit ook voor jou geldt, kan het lastig zijn om een knipbeurt langer uit te stellen. Je haar kan er dan immers slordig en onverzorgd uitzien. Dit voorkom je door goed na te denken over je kapsel. Laat je het in een model knippen dat er zelfs nog mooi uitziet als het wat langer is? Dan hoef je minder vaak naar de kapper. Je kunt online zoeken naar geschikte kapsels, maar je kapper kan je ongetwijfeld ook advies geven. 



3. Verzorg je haar goed
Als je lang haar hebt, kunnen je haarpunten gaan splijten. Dit is vaak het gevolg van uitdroging. Omdat gespleten haarpunten er niet mooi uitzien, moet jij je haar laten knippen. Wil je besparen op de kapper? Verzorg je haar dan goed, want zo kun je voorkomen dat het uitdroogt. Was je haar niet te vaak en gebruik de juiste shampoo en verzorgingsproducten. Pas bovendien op met stylingtools met hitte, zoals een föhn, warmte borstel, stijltang en krultang. 

4. Kies voor een thuiskapper


Laat jij je haren altijd knippen in een kapsalon? Ga dan eens op zoek naar een thuiskapper. Bij jou in de buurt zijn ongetwijfeld ook mensen die bij jou thuis komen om je te knippen. Dit kost je weliswaar geld, maar je betaalt vaak (veel) minder voor een knipbeurt dan in een kapsalon. Een thuiskapper heeft geen eigen salon, waardoor zo’n iemand minder vaste lasten heeft. Hierdoor kun je vaak voor een lagere prijs geknipt worden.



5. Verf je haar zelf 

Verf jij je haar en laat je dit doen door een kapper? Probeer dit voortaan dan eens zelf te doen. Dit kost je weliswaar wat tijd en moeite, maar je bent een stuk goedkoper uit. Je koopt zelf haarverf, een mengbakje, een kwastje en handschoenen en je kunt al aan de slag. Vergeet niet om de instructie door te lezen voordat je gaat verven.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Haibu.


Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten