Interieur op budget: 10 tips - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Interieur op budget: 10 tips


Budget interieur

Ben jij helemaal klaar met je huidige interieur en wil je er graag verandering in brengen? Of heb je een nieuwe woning gekocht en wil je je interieur graag inrichten zonder al te veel geld uit te geven? Dat is zeker mogelijk! Een mooi en stijlvol interieur hoeft echt niet veel geld te kosten. Er zijn namelijk een aantal tips en ideeën die je kunt volgen om een woning te creëren waar je graag bent. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Maak een plan met prioriteiten

Het is een goed idee om eerst in kaart te brengen wat je doelen nu precies zijn. Wil je de keuken renoveren of is de woonkamer het belangrijkste aandachtspunt? Wil je per se een echte hardhouten vloer of is een houtlook ​​klik PVC vloer van roobol.com ook een optie? Wanneer je de verschillende kamers en je doelen rangschikt op basis van prioriteit, weet je ook meteen waar je je op moet focussen. Zo kun je je budget goed verdelen.

Opruimen en herschikken

Het is verstandig om niet meteen nieuwe spullen te kopen. Wanneer je je woning een keer goed opruimt, en misschien de indeling verandert door wat banken, stoelen en kasten rond te schuiven, krijg je een nieuwe frisse kijk en dat kan al een groot verschil maken.

Maak zelf decoraties

Je kunt natuurlijk naar de winkel gaan en je karretje volgooien met allemaal decoraties. Maar hoe mooi zou het zijn als je deze zelf kan maken? Met een beetje creativiteit kun je je eigen kunstwerken maken, maar ook een leuke hoes voor een sierkussen in elkaar zetten of zelf wanddecoraties maken. Het is niet alleen een manier om een persoonlijk tintje aan je woning te geven, maar het bespaart ook een hoop geld.

Tweedehands winkelen

Het kan verleidelijk zijn om alles nieuw te kopen, maar er zijn zoveel pareltjes te vinden in tweedehands winkels. Je kunt eens rondkijken op Marktplaats, maar ook kringloopwinkels in de buurt of zelfs vlooienmarkten. Hier is vaak een heleboel te vinden (en nog in goede staat) voor een fractie van de prijs. Een ander voordeel is dat er vaak unieke items tussen zitten die je niet makkelijk meer kunt vinden in winkels. 

Verfbeurt

Een andere manier om zonder veel kosten je interieur een upgrade te geven, is door meubels, kasten en muren een nieuwe lik verf te geven. Dit kan echt al een enorm verschil maken. Er zijn nog andere budgetvriendelijke opties, zoals 3D muurbehang. Vooral leuk voor in de mancave, kinderkamer en speelkamer.

Functioneel meubilair

Een bank hoeft niet alleen maar een bank te zijn, maar kan ook dienen als opslagruimte. Kies daarom voor multifunctioneel meubilair zoals opbergpoefs, inklapbare tafels of slaapbanken. Deze stukken hebben dubbele functies en besparen ruimte.

Kies voor nieuw hardware

Je kunt je kasten en lades een nieuwe uitstraling geven door verouderde hardware te vervangen door iets moderners. Denk aan mat zwarte handgrepen voor een moderne touch.

Natuurlijke verlichting

Met enkele aanpassingen, zoals lichte gordijnen en spiegels op de juiste plek, kun je optimaal gebruik maken van natuurlijk licht. Dit laat de ruimte er tevens een stuk groter uitzien.

Textiel en tapijten

Maak je interieur gezellig en warm met een aantal tapijten, gordijnen en misschien zelfs wat dekens voor op de bank. De variatie in kleuren en patronen zijn oneindig, dus je kunt er echt elementen van maken die opvallen.

Groen en planten

Tot slot mag je de planten niet vergeten. De meeste planten zijn betaalbaar en zien er prachtig uit. Ze brengen je interieur tot leven en verbeteren zelfs de luchtkwaliteit in huis.  Onthoud dat een goed ontworpen interieur draait om creativiteit en doordachte keuzes, niet om belachelijke uitgaven. Met deze tips kun jij je interieur opfleuren zonder al te veel geld uit te geven!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Roobol.com

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten