3 tips om kosten te besparen voor je webshop - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

3 tips om kosten te besparen voor je webshop


Webshop besparen

Vroeger was online winkelen goedkoper dan gewone winkels, maar nu is dat anders. Online winkels hebben veel concurrentie, en gewone winkels kunnen bijna dezelfde prijzen aanbieden als online winkels. Daarom moeten online winkels slimme manieren bedenken om minder geld uit te geven en toch goed te kunnen werken. Ondernemers met een webshop in sieraden kunnen bijvoorbeeld onderhandelen met een groothandel zoals Betaalbare kralen om betere prijzen te krijgen. Hier zijn een aantal manieren om minder geld te gebruiken bij het runnen van je winkel.

Verminder retouren

Als mensen producten kopen in je webwinkel en die later weer terugsturen, kost dat geld. Je moet betalen voor het terugsturen van de producten en soms kunnen de producten niet meer als nieuw worden verkocht. Dit is natuurlijk niet goed. Er zijn manieren om te zorgen dat minder mensen producten terugsturen. Je kunt bijvoorbeeld meer informatie en foto's laten zien van de producten zodat mensen beter weten wat ze kopen. Ook kan je meer tijd geven om producten terug te sturen, zodat mensen niet haastig hoeven te beslissen. En als je ziet dat sommige mensen vaak producten terugsturen, kun je minder reclame naar die mensen sturen. Op deze manier kun je de kosten verlagen. Het is ook handig om altijd te vragen waarom mensen iets terugsturen, zodat je kan begrijpen wat er beter kan.

Onderhandel met leveranciers

Als je bijvoorbeeld een webshop in sieraden hebt en veel producten van een sieraden groothandel koopt, kun je proberen met ze te onderhandelen over de prijzen. Je kunt vragen of je korting kunt krijgen als je snel betaalt of veel koopt. Het is ook handig om te vragen of de kosten voor verzending verlaagd kunnen worden. Als je goede afspraken maakt met je leveranciers, kun je geld besparen. Maar let op, soms kan het opslaan van veel producten extra kosten met zich meebrengen. Denk dus goed na voordat je beslist.

Onderhandel over lagere kosten voor creditcardverwerking

Nadat je hebt onderhandeld met je leveranciers, kun je ook in gesprek gaan met het bedrijf dat je betalingen verwerkt. Hoewel sommige kosten niet kunnen veranderen, zoals de kosten van Visa en MasterCard, kunnen andere kosten wel flexibeler zijn. Denk aan jaarlijkse kosten en rapportagekosten. Hoe langer je met het bedrijf samenwerkt, hoe meer kans je hebt op kortingen. Als ze niet reageren, kun je zelfs overwegen om naar een ander bedrijf over te stappen. Kijk rond en vergelijk prijzen van andere bedrijven om betere deals te krijgen. Ook kun je andere betaalmethoden zoals PayPal, Stripe, ApplePay of Venmo gebruiken om minder creditcardbetalingen te doen. Let wel op dat je goed uitzoekt hoe deze methoden werken voordat je beslist. Er zijn nog meer manieren om te besparen op kosten, maar deze 3 maken een goed begin.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Betaalbarekralen.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten