Badkamer renoveren op een budget - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Badkamer renoveren op een budget


Badkamer renoveren budget

Een badkamerrenovatie kan enorm veel geld kosten, vooral als je alles op een andere plek wilt zetten en de hele indeling wilt veranderen. Toch zijn er een aantal tips en tricks waarmee je redelijk goedkoop aan de slag kunt met de renovatie. Wij hebben een aantal adviezen op een rijtje gezet. Hopelijk doe je hiermee wat inspiratie op. Lees verder!

Zet je ontwerp, budget en tijdschema van tevoren uiteen

Het begint allemaal met een duidelijk plan en budget. Zo weet jij en de professionals die je eventueel inhuurt precies wat ze moeten doen, maar het geeft je ook een goed idee van de kosten van het hele project. Soms kunnen onverwachte dingen gebeuren waardoor sommige dingen duurder worden dan verwacht. Met een budget kun je echter gemakkelijk bijhouden hoeveel geld je uitgeeft, zelfs als sommige delen van het project meer kosten dan gedacht. Zonder een budget is het makkelijk om te veel geld uit te geven aan spullen en uiteindelijk niet echt te weten hoeveel het hele project heeft gekost.

Behoud de bestaande leidingen

Een groot deel van de kosten van een badkamerrenovatie komt voort uit het arbeidsuren. Dus, als de renovatie veel ingewikkeld werk vereist, zal dit de totale kosten verhogen. Om de kosten beheersbaar te houden, is het slim om bestaande leidingen en pijpleidingen te behouden. Zodra je besluit om de indeling van toiletten, waskom set of douches te veranderen, zal dit de prijs omhoog drijven, omdat de leidingen moeten worden aangepast aan deze veranderingen. Als je echter alleen het toilet, wastafel en douche of bad wilt vernieuwen, kun je nieuwe exemplaren kopen en deze op dezelfde plek installeren als de vorige. Dit zorgt voor een snellere en goedkopere badkamerrenovatie.

Doe je eigen betegeling

Het betegelen van een badkamer kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen en daardoor kunnen de kosten van je renovatieproject omhoogschieten. Gelukkig is het vaak mogelijk om dit zelf te doen en als je de stappen nauwkeurig volgt, kun je flink wat geld besparen. We hebben verschillende onderwerpen samengesteld die je kunnen helpen om je badkamer op een professionele en efficiënte manier te betegelen. Voordat je zelf aan de slag gaat, is het verstandig om jezelf te informeren over de volgende onderwerpen:

  • Hoe je tegels moet meten
  • Hoe je muren en vloeren betegelt
  • Hoe je tegels invoegt in 8 eenvoudige stappen
  • Hoe je muurtegels snijdt
  • Hoe je tegels plaatst rond obstakels
  • Upgrade wat je al hebt

Als je een beperkt budget hebt, kun je snel en gemakkelijk je badkamer opfrissen en een groot verschil maken door enkele van de hardware en meubelstukken in de ruimte bij te werken. Door handgrepen, kranen, verlichting, afvoeren, handdoekrekken en toiletrolhouders te vervangen, kun je de kamer een nieuwe uitstraling geven en meteen moderner maken. Er zijn veel betaalbare collecties beschikbaar die er eigentijds uitzien en de ruimte een frisse make-over geven. Er zijn nog meer ideeën om je badkamer budgetvriendelijk te renoveren, zoals een nieuwe verflaag aanbrengen en wat groene planten in de ruimte plaatsen voor een opbeurende sfeer. Succes!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Badkamerplanet.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten