Goed voorbereid op reis: 5 tips voor je smartphone - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Goed voorbereid op reis: 5 tips voor je smartphone


Smartphone op reis

Ga je deze zomer op vakantie? Heerlijk! Het is dan wel zo fijn als je vanaf je vakantiebestemming contact kan onderhouden met het thuisfront, een hersenloze game aan het zwembad kan spelen en jaloersmakende vakantiefoto’s kan delen op je socials. 

Met deze 5 tips ga je goed voorbereid op reis met je smartphone.

Tip 1: Kies een stevig hoesje voor je smartphone en gebruik een screenprotector

Het is je vast wel eens overkomen: je laat je smartphone uit je handen glippen en je geliefde toestel valt op het beeldscherm op de grond. Dan komt dat vreselijke moment dat je je smartphone oppakt en omdraait om te checken of je scherm gebarsten is en zo ja: hoe erg de situatie is. 

Met een goed hoesje om je smartphone voorkom je flink wat hartkloppingen als je je smartphone per ongeluk laat vallen. Zeker als je ver van huis bent, is het wel zo fijn dat je erop kan vertrouwen dat je smartphone wel tegen een stootje kan. 

Tegenwoordig zijn veel smartphonehoesjes gelukkig zó goed en stevig dat het bijna knap is om met zo’n hoesje om je toestel nog een barst in je scherm te krijgen. Check bijvoorbeeld eens de kwalitatief goede iPhone hoesjes of Samsung A33 hoesjes van GSMpunt.nl.

Het scherm van je smartphone nog eens éxtra goed beschermen? Plak dan een screenprotector op het scherm. Deze glasplaatjes kosten vaak maar een paar euro en zorgen ervoor dat er na een val geen barsten in je beeldscherm komen, maar in eerste instantie in het glasplaatje zelf. Deze verwijder je dan eenvoudig en je plakt er zo weer een nieuwe op. 

Tip 2: Check je reisverzekering

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met tip 1 uit dit artikel verklein je de kans op een kapotte smartphone al enorm, maar wat als je je smartphone toch een flinke barst in het scherm oploopt als je ‘m na het maken van een selfie uit je handen laat vallen? Of je smartphone het ravijn instort? Of vervelender nog: een zakkenroller heeft het op jou gemunt en je komt er na een tijdje achter dat je smartphone uit je broekzak is verdwenen?

Met de juiste reisverzekering ben je verzekerd voor zowel schade als diefstal aan je smartphone wanneer je op reis bent. Check van tevoren goed wat je verzekering wel of niet dekt én check ook of het nodig is om nog een aparte (reis)verzekering af te sluiten. Veel Nederlanders sluiten - zonder dat ze zich daar bewust van zijn - twee verzekeringen af die eigenlijk precies hetzelfde dekken. Zonde!

Tip 3: Zet belangrijke (reis)informatie ook op andere devices (of print het!)

Als je telefoon er onverhoopt mee ophoudt of door een zakkenroller is gestolen, dan is het extra vervelend als daarna blijkt dat je allerlei waardevolle (reis)informatie op je smartphone had opgeslagen. Denk aan je tickets, visa, verblijf- of verzekeringsgegevens. Neem het zekere voor het onzekere en sla belangrijke informatie ook op op een ander device, bijvoorbeeld die van je reisgenoot of op je tablet. 

En je kan documenten natuurlijk ook old school printen, zodat je zeker weet dat je een fysiek exemplaar van al je reisinfo bij je hebt.

Tip 4: Zet een toegangscode op je smartphone

Misschien een overbodige tip omdat veel mensen dit gelukkig al doen, maar ik noem ‘m toch maar: beveilig je smartphone met een toegangscode, zoals een pincode. En kies dan niet “0000” of “1234”, die raadt een smartphonedief natuurlijk zonder enige problemen.

Zo voorkom in ieder geval dat een zakkenroller na diefstal niet bij al je persoonlijke gegevens kan.

Tip 5: Neem een reservetelefoon mee

Zeker als ik wat langer op reis ga (bijvoorbeeld toen ik voor drie maanden naar Barcelona ging of voor drie weken naar Mexico met een vriendin), doe ik dit altijd: een reservesmartphone meenemen. Je hebt thuis vast nog wel een oud toestel rondslingeren dat misschien niet meer optimaal werkt, maar hup, gooi ‘m je koffer in en je bent jezelf eeuwig dankbaar als je telefoon het begeeft of wordt gestolen op vakantie.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met GSMpunt.nl. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten