Ergens te veel voor betalen: niemand wil het, toch doet bijna iedereen het. Als je je vaste lasten, abonnementen en verzekeringen eens écht goed onder de loep noemt, kom je maar al te vaak tot de conclusie dat je goedkoper uit kan zijn. Bijvoorbeeld door bij je huidige leverancier over te stappen op een ander pakket, over te stappen naar een andere leverancier of door gebruik te maken van een kortingsactie.
Ben jij benieuwd of je misschien wel te veel betaalt en welke mogelijkheden er zijn voor goedkoop internet en tv bij jou thuis? Check het in dit artikel!
Check wat je nu betaalt voor internet & tv
Voordat je weet of en hoeveel je kan besparen, moet je natuurlijk eerst inzichtelijk maken wat je op dit moment maandelijks betaalt voor je internet- en tv-aansluiting. En ook belangrijk: waar je dan precies voor betaalt. Pak je bankapp erbij, log in bij je huidige internet- en tv-provider en controleer:
1. Welk bedrag je op dit moment betaalt voor internet & tv
2. Of je huidige abonnement bijna afloopt
- Je stapt over op een andere leverancier
- Je verlengt je contract, maar belt je huidige provider op en vraagt om korting bij verlenging
3. Of je extra betaalt voor televisie en dit ook daadwerkelijk gebruikt
4. Voor welke internetsnelheid je betaalt en of je dat ook nodig hebt
5. Bekijk welk telefoonabonnement jij en andere personen in je huishouden gebruiken
Onderzoek welke alternatieven er zijn voor jouw postcodegebied
Loopt je abonnement bijna af, kan je huidige provider je geen korting aanbieden en wil je dus onderzoeken of het loont om over te stappen op een andere provider? Check dan eerst welke mogelijkheden er zijn. Stel dat ik dolgraag over willen stappen naar KPN. Heel leuk en aardig, maar in mijn flat is er alleen een coax-aansluiting voor internet. KPN levert geen internet op een kabel en dus ben ik overgeleverd aan internetproviders die op deze manier internet kunnen leveren. De enige grote provider die dat kan, is Ziggo.
Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor glasvezel. Dat kan je natuurlijk alleen gebruiken als er ook daadwerkelijk glasvezel is aangelegd in jouw wijk.
Via verschillende vergelijkingswebsites en sites van providers kan je op basis van jouw postcode checken welke internetpakketten er mogelijk zijn op jouw adres. Mijn tip: check dit altijd dubbel door even te bellen met de betreffende provider - zéker als je in een flat woont. Niet alleen ik, ook andere vrienden die in een flat wonen, hebben meegemaakt dat ze het pakket al thuis geleverd kregen en dat daarna ineens bleek dat er tóch geen aansluiting gerealiseerd kon worden. Beter voorkomen dan genezen, scheelt een hoop gedoe!
Vergelijk internet- en tv-providers voor jouw adres
Nu je weet welke providers er op jouw adres internet (en eventueel televisie) kunnen leveren, kun je verschillende providers met elkaar vergelijken. Welke kortingsacties hebben de providers voor nieuwe klanten? Wat betaal je bij welke provider en voor welke internetsnelheid? Gebruik een vergelijkingsplatform om de verschillende aanbieders eenvoudig met elkaar te vergelijken.
Als je een nieuwe provider hebt gevonden waar je bijvoorbeeld een interessante welkomstactie krijgt én je onder de streep ook nog eens goedkoper uit bent dan bij je huidige provider, dan kan het dus zeker interessant zijn om over te stappen. Het opzeggen van je oude abonnement doet je nieuwe provider vaak voor je en kost je dus geen moeite. Het enige "gedoe" is dat je alles opnieuw moet aansluiten thuis, maar je kan er zelfs voor kiezen om dat door een monteur te laten doen. Kost je wat extra, maar als de besparing door overstappen dusdanig interessant is, loont dat vaak ook nog.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Providercheck.nl.
Geen opmerkingen
Een reactie posten