Flow Your Money: verdeel je geld automatisch over rekeningen, spaarpotjes & beleggingen
Als financiële nerd ben ik altijd op zoek naar manieren om meer inzicht te krijgen in mijn financiële situatie en tips om slimmer met mijn geld om te gaan. Ik ben dan ook dol op financiële apps die je helpen om grip te krijgen op je uitgaven of financiële zaken makkelijker én leuker maken.
Een paar maanden geleden zag ik in een aflevering van Dragons' Den de pitch van Niels en Daan over Flow Your Money: een app waarmee je je geld automatisch kunt verdelen over verschillende rekeningen, spaarpotjes, beleggingen en budgetten. Ik ben groot voorstander van werken met verschillende rekeningen en spaarpotjes (fun fact: op dit moment heb ik 12 rekeningen/potjes) omdat ik vind dat dit dé manier is om overzicht te creëren in je budgetten.
Je snapt dan ook dat ik direct enthousiast was over Flow Your Money en niet kon wachten totdat ik de app kon gebruiken. Inmiddels is de app live en mocht ik Flow Your Money als één van de eersten proberen. In dit artikel vertel ik je alles over deze superhandige app en laat ik je zien hoe ik Flow Your Money gebruik om meer inzicht te krijgen en tijd te besparen.
Geldmethodes om je geld te verdelen in de app
Flow Your Money helpt je bij het verdelen van je geld over verschillende rekeningen en spaarpotjes. In plaats van dit proces elke maand handmatig uit te voeren, kun je in de app een Flow instellen die automatisch een bedrag of percentage overmaakt naar andere rekeningen op het moment dat jij dat wil. In de app kun je gebruik maken van diverse, populaire geldmethodes om een Flow in te stellen:
- Salarisverdeler: zodra je salaris binnenkomt, wordt je geld verdeeld over andere potjes/rekeningen voor bijvoorbeeld boodschappen of je spaarrekening.
- Drie D: een methode om kinderen verschillende perspectieven op geld te leren: hier en nu (Doen) dingen die je binnenkort wil kopen (Doel) en sparen voor dingen waar je voor droomt (Droom). Op de rekening van je kind kun je deze drie potjes aanmaken (dat kan tegenwoordig gratis bij veel banken) en zodra er zakgeld binnenkomt op de rekening van je kind, wordt het op basis van percentages verdeeld over de drie potjes.
- Profit First: een methode die gebruikt wordt door ondernemers om eerst een percentage opzij te zetten als winst (om zo continu te werken aan een winstgevend bedrijf) en vervolgens op basis van percentages de omzet te verdelen over rekeningen voor kosten, belasting en salaris.
Zoek je toch nét iets anders? Je kunt in de Flow Bouwer ook from scratch een Flow maken, precies zoals jij dat wil. Je kunt gebruik maken triggers zoals:
- Bedrag: zodra een bedrag op je rekening precies, meer of minder is dan een bepaald bedrag
- Frequentie: dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks
- Afzender: op basis van IBAN of naam
- Omschrijving: op basis van de omschrijving van de overboeking (exact of een fragment)
- Het hele bedrag overmaken
- Een percentage overmaken
- Een vast bedrag overmaken
- Omzet: hier komt al mijn omzet op binnen, de betaalde facturen door mijn opdrachtgevers inclusief BTW
- Belasting & BTW: op basis van mijn omzetprognose, weet ik welk percentage ik elke maand opzij moet zetten voor de inkomstenbelasting en BTW. De inkomstenbelasting betaal ik één keer per jaar, de BTW elk kwartaal.
- Kosten: vanaf deze rekening kan ik zakelijke aankopen doen. Dit is dan ook de enige rekening waar ik een pinpas van heb.
- Zakelijke spaarrekening: tot slot heb ik nog een zakelijke spaarrekening bij Knab waar ik elke maand geld opzij zet voor financieel mindere tijden.
Geen opmerkingen
Een reactie posten