Ik ben dol op een lekker stukje vlees! Als ik uit eten ga, is het
eerste wat ik op zoek op de menukaart de vleesgerechten. Regelmatig kies ik
voor een biefstukje, heerlijk vind ik dat! Thuis eten wij nooit biefstuk en ik
had het zelf dan ook nog nooit klaargemaakt.
Ik besloot de uitdaging aan te
gaan en eens een recept te maken met biefstuk! Kijk je mee?
Het is algemeen bekend dat het
bakken van biefstuk een hele opgave is. Het is echt een kunst om hem precies
lang genoeg te bereiden. Het begint al met het kiezen van het juiste bak- en
braadproduct. In een recente aflevering van de Keuringsdienst van
Waarde werd er aandacht besteed aan verschillende bak- en
braadproducten die te koop zijn in de supermarkt.
In de uitzending nam een
twee-sterrenchef het met zijn biefstuk volgens eigen recept op tegen een aantal
biefstukken gebakken in bak- en braadproducten. Een objectief testpanel
beoordeelde de biefstuk van de twee-sterrenchef met een 8,0 en die van Croma een 7,9.
Na het zien van deze aflevering
was ook ik nieuwsgierig en aangezien wij altijd een flesje Croma in de koelkast
hebben staan, leek me dit een hele geschikte basis voor het bakken van de
perfecte biefstuk.
Voor het recept heb je de
volgende ingrediënten nodig:
- Flesje Croma bak en braad
- 500 gram krieltjes
- 2el olie
- 250 gram champignons
- 2 biefstukken
- 1 bakje bieslook
Allereerst doe je een beetje
olijfolie in een koekenpan. Daarin bak je de krieltjes totdat ze gaar zijn.
Ondertussen snijd je de champignons in plakjes en halverwege doe je deze bij de
krieltjes in de koekenpan.
In een andere koekenpan doe je
een twee eetlepels Croma bak- en braad. De biefstukken bestrijk je met 3el olie
en bestrooi je met peper en zout. Ik houd het meest van doorbakken biefstuk.
Dat betekent dat je de biefstuk aan elke kant 2 minuten laat bakken op hoog
vuur. Daarna laat je hem op laag vuur nog 2,5 minuut per kant braden.
Om ervoor te zorgen dat de
biefstuk lekker sappig blijft, wikkel je hem nadat ze uit de pan komen direct
in een stuk aluminiumfolie. De biefstukken laat je hier ongeveer 5 minuten in
zitten.
Daarna leg je alles op een bord
en strooi je er nog wat bieslook over voor de extra smaak.
Voor zo'n eerste keer biefstuk
bakken, vind ik dat het erg goed gelukt is!
Dit is een gesponsord artikel.
Waauw wat een heerlijk artikel en fijne maaltijd, echt lekker! Mooie foto's heb je gemaakt <3
BeantwoordenVerwijderenZiet er echt heerlijk uit! Vlees is goed gelukt! Ik weet nog de eerste keer dat ik biefstuk ging bakken. Ik ging er niet aan dood, maar het was ook niet zoals ie hoorde te zijn, haha. Wat Dagmar trouwens zegt, de foto's zijn echt heel erg mooi!
BeantwoordenVerwijderenHmmm heerlijk! Je hebt het gerecht ook ontzettend mooi gepresenteerd, super om te zien!
BeantwoordenVerwijderenWij eten best wel regelmatig biefstuk, ben er alleen niet zo dol op haha. Al lijkt het me wel lekker met champignons :D De enige combinatie waarin ik biefstuk écht onmisbaar vind is met frietjes en rauwe groenten haha! X
BeantwoordenVerwijderenMooie foto's inderdaad! En een heerlijk gerecht.. krijg er direct weer trek van!
BeantwoordenVerwijderenNiks lekkerder als een biefstukje met krieltjes!
BeantwoordenVerwijderenHmmm ziet er heerlijk uit! Ik ben echt dol op biefstuk en zou t nu zo als ontbijtje lusten hoor haha!
BeantwoordenVerwijderenMmmm lekker! Ik hou echt van biefstuk, het liefst met een dikke klont kruidenboter erbij. Dat is echt mijn favoriete combinatie:)
BeantwoordenVerwijderenxx Laura
Liefde voor dit eten <3!
BeantwoordenVerwijderenOh ik krijg hier gewoon honger van haha! Leuk dat je deze tips geeft want hier bak ik dus niks van ;)
BeantwoordenVerwijderenOh jummie, dit lijkt me echt heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenzo lekker :D
BeantwoordenVerwijderenMmmm ik krijg er honger van!!
BeantwoordenVerwijderenJammie, ziet er echt heerlijk uit! Ik krijg er alweer zin in! :) Supermooie foto's heb je trouwens gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenliefs