Uncategorized
Budgetfood | Een driegangen diner voor €5 per persoon
Koken: ik ben er dol op! Dat ik er niet altijd even goed in ben en dat de keuken regelmatig eindigt in een slagveld, dat laten we maar even achterwege. Afgelopen zondag waren mijn ouders 24 jaar getrouwd en mijn zusje en ik verrasten onze ouders met een driegangen diner. Gelukkig is mijn zusje een heel stuk beter in koken en samen vormen we een goed team in de keuken. En het leuke is: zo'n driegangendiner hoeft helemaal niet duur te zijn! Voor nog geen €5 per persoon heb je een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht én nagerecht. Kijk je mee?
Voorgerecht: Romige courgettesoup
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 2 courgettes - 2 uien - 1 teentje knoflook - 1 tl Provençaalse kruiden - 250ml slagroom - 1 bouillonblokje - 1 liter water - 15 gram munt - 12 el olijfolie - peper en zout - blender of staafmixer.
Was de courgettes en snij in kleine stukjes. Ook de 2 uien hak je fijn. Verhit 4el olijfolie in een pan en fruit daarin de ui (à 5 minuten). Voeg daarna de courgette, knoflook en Provençaalse kruiden toe en fruit nog 3 minuten. Voeg het bouillonblokje + 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Vervolgens laat je het nog 12 minuten zacht koken.
Pluk wat blaadjes munt en snijd deze zo fijn mogelijk. Doe deze in een schaal (of in de blender) samen met 8 eetlepels olijfolie. Met behulp van een staafmixer of een blender zorg je ervoor dat het één glad geheel wordt. Je doet hier wat peper en zout bij en en zet het even aan de kant.
De soep pureer je met de staafmixer óf in de blender tot een gladde soep. Dit gaat heel gemakkelijk, omdat de courgette al zacht is door het koken. Vervolgens schep je 3/4 van de slagroom door de soep heen en verwarm je het nog 1 minuut. Vergeet niet wat peper en zou toe te voegen voor de smaak. Je serveert de soep in een diep bord met daarin een scheutje muntolie en een scheutje slagroom. Daarna: smullen maar! (PS. Vergeet het stokbrood - of de kaasstengels - niet!)
Hoofdgerecht: Krokante kip met paprika-champignons-krieltjes en sla
Wat heb je nodig (voor 4 personen): 500 gram kip - Maggi ovenkrokant provençaal - 1 ei - 1 doosje champignons - 1 rode paprika - 500 gram krieltjes - 1 zak ijsbergsla - 1/2 komkommer - 1 tomaat - sladressing.
Ik was weer eens zo dom om geen foto te maken van het hoofdgerecht, daarom heb k maar een soortgelijke foto van internet geplukt en ga ik het maar zo goed (én zo kort) mogelijk beschrijven.
De kip bereid je volgens de verpakking van Maggi ovenkrokant en vervolgens gaat deze 20 minuten in de oven. Ondertussen bak je de krieltjes samen met de fijngesneden paprika en champignons. Serveer met sla, komkommer en tomaat.
Nagerecht: Brownies met vanilleijs, slagroom en frambozen
Wat heb je nodig (voor 4 personen): 1 bak vanilleijs - brownies - slagroom - frambozen (of ander rood fruit)
Dit nagerecht is zo simpel, dat zelfs de grootste kluns in de keuken dit klaar kan maken. Of nou ja, het bakken van de brownies is nogal een uitdaging. (Als je mij op Facebook of Twitter volgt, weet je hier alles van, ik vertel je er meer over in de Photo Diary a.s. zondag!). Voor de rest is het megasimpel. Je zoekt een mooi bordje uit en serveert daarop het volgende: 1 bolletje vanilleijs (gebruik hiervoor een ijslepel om het er zo mooi mogelijk uit te laten zien), 1 stukje brownie, een flinke dot slagroom en een grote opscheplepel frambozen. Echt mensen, dit is zó lekker!
Zo zie je maar: een driegangendiner hoeft écht niet duur te zijn! Mocht je je ouders willen verrassen of gewoon een gezellig avondje eten met je vriendinnen: voor nog geen €5 per persoon heb je een gezellige én lekkere avond.
Voorgerecht: Romige courgettesoup
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 2 courgettes - 2 uien - 1 teentje knoflook - 1 tl Provençaalse kruiden - 250ml slagroom - 1 bouillonblokje - 1 liter water - 15 gram munt - 12 el olijfolie - peper en zout - blender of staafmixer.
Was de courgettes en snij in kleine stukjes. Ook de 2 uien hak je fijn. Verhit 4el olijfolie in een pan en fruit daarin de ui (à 5 minuten). Voeg daarna de courgette, knoflook en Provençaalse kruiden toe en fruit nog 3 minuten. Voeg het bouillonblokje + 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Vervolgens laat je het nog 12 minuten zacht koken.
Pluk wat blaadjes munt en snijd deze zo fijn mogelijk. Doe deze in een schaal (of in de blender) samen met 8 eetlepels olijfolie. Met behulp van een staafmixer of een blender zorg je ervoor dat het één glad geheel wordt. Je doet hier wat peper en zout bij en en zet het even aan de kant.
De soep pureer je met de staafmixer óf in de blender tot een gladde soep. Dit gaat heel gemakkelijk, omdat de courgette al zacht is door het koken. Vervolgens schep je 3/4 van de slagroom door de soep heen en verwarm je het nog 1 minuut. Vergeet niet wat peper en zou toe te voegen voor de smaak. Je serveert de soep in een diep bord met daarin een scheutje muntolie en een scheutje slagroom. Daarna: smullen maar! (PS. Vergeet het stokbrood - of de kaasstengels - niet!)
Bron foto: Weekmenu.nl |
Hoofdgerecht: Krokante kip met paprika-champignons-krieltjes en sla
Wat heb je nodig (voor 4 personen): 500 gram kip - Maggi ovenkrokant provençaal - 1 ei - 1 doosje champignons - 1 rode paprika - 500 gram krieltjes - 1 zak ijsbergsla - 1/2 komkommer - 1 tomaat - sladressing.
Ik was weer eens zo dom om geen foto te maken van het hoofdgerecht, daarom heb k maar een soortgelijke foto van internet geplukt en ga ik het maar zo goed (én zo kort) mogelijk beschrijven.
De kip bereid je volgens de verpakking van Maggi ovenkrokant en vervolgens gaat deze 20 minuten in de oven. Ondertussen bak je de krieltjes samen met de fijngesneden paprika en champignons. Serveer met sla, komkommer en tomaat.
Nagerecht: Brownies met vanilleijs, slagroom en frambozen
Wat heb je nodig (voor 4 personen): 1 bak vanilleijs - brownies - slagroom - frambozen (of ander rood fruit)
Dit nagerecht is zo simpel, dat zelfs de grootste kluns in de keuken dit klaar kan maken. Of nou ja, het bakken van de brownies is nogal een uitdaging. (Als je mij op Facebook of Twitter volgt, weet je hier alles van, ik vertel je er meer over in de Photo Diary a.s. zondag!). Voor de rest is het megasimpel. Je zoekt een mooi bordje uit en serveert daarop het volgende: 1 bolletje vanilleijs (gebruik hiervoor een ijslepel om het er zo mooi mogelijk uit te laten zien), 1 stukje brownie, een flinke dot slagroom en een grote opscheplepel frambozen. Echt mensen, dit is zó lekker!
Zo zie je maar: een driegangendiner hoeft écht niet duur te zijn! Mocht je je ouders willen verrassen of gewoon een gezellig avondje eten met je vriendinnen: voor nog geen €5 per persoon heb je een gezellige én lekkere avond.
Dat ziet er echt super lekker uit :)
BeantwoordenVerwijderenWauw Nicole, creatief! Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenOhh wat ziet dit er goed uit! Ga ik onthouden als afscheidsdinertje wanneer ik wegga uit mijn studentenkamer!
BeantwoordenVerwijderenWauw wat een feestje maak je ervan! Echt een heerlijk artikel en superleuke tip om goedkoop zoveel moois en lekkers op tafel te zetten. Geweldig artikel!
BeantwoordenVerwijderenOh wat een heerlijk eten! En dat je dat voor nog geen €5,- p.p. hebt gemaakt, is echt een uitdaging. Ik heb inderdaad je brownies-fiasco voorbij zien komen, haha. Maar zo te zien heb je er nog wel van genoten :).
BeantwoordenVerwijderenWauwie dat ziet er heeeel lekker uit! Die soep klinkt super en die korst van de kip ... Mjam! Als je voor meerdere mensen kookt is het inderdaad niet moeilijk om het cheap te houden... Met 2 is dat al moeilijker :D! X
BeantwoordenVerwijderenGefeliciteerd nog met je ouders! Ontzettend lief dat jij samen met je zusje zo een heerlijk diner voor jullie ouders hebt gemaakt. Het ziet er allemaal erg lekker uit <3
BeantwoordenVerwijderenOeh dat ziet er allemaal wel heel erg goed uit zeg, vooral het toetje mmmm! Nog gefeliciteerd met je ouders! :)
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Tessa
Yummmm wanneer mag ik komen eten ;)? Je papa en mama waren vast heel blij met het verrassingsmenu.
BeantwoordenVerwijderenWat ziet de kip er heerlijk uit! Zo zie je maar, voor een klein budget kun je ook groots uitpakken!
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er heerlijk uit! En 5 euro per persoon is geen geld voor zo'n uitgebreid menu, wat lekker! Die courgettesoep lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenWat heerlijk! Echt leuk ook dat jullie dit voor je ouders hebben gedaan!
BeantwoordenVerwijderenWauw! Wat goed en het ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenHmnmmm klinkt allemaal erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenHmmm klinkt allemaal heerlijk! Vooral t toetje, ookal is die rete simpel. Ik hou van simpel :D
BeantwoordenVerwijderenMmm alles ziet er lekker uit :)
BeantwoordenVerwijderenMmm ziet er heerlijk uit! Zo knap dat je dit hebt kunnen samenstellen, het kost echt niks hihi
BeantwoordenVerwijderenOoo, dit ziet er echt heerlijk uit! Wat een voorbeeldige dochters zijn jullie toch ;-) Superfijn ook dat het op budget is.
BeantwoordenVerwijderenoef, vooral het toetje laat het water in m'n mond lopen! Knap dat je dit zo leuk, lekker én goedkoop tegelijk hebt kunnen samenstellen. Leuk cadeau :)
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit!! en lekker goedkoop ook nog
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit, vooral het dessert. Hooongeeeeerrr!
BeantwoordenVerwijderenWat leuk gedaan dit! Het ziet er allemaal heerlijk uit :)
BeantwoordenVerwijderenGefeliciteerd met je ouders! Het ziet er heerlijk uit:-)
BeantwoordenVerwijderenLekker! Ik vind het leuk dat je zo goed in de stijl van je blog blijft schrijven: lekker low-budget!
BeantwoordenVerwijderenJeetje, looks good! Lekker budget ook :)
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! X
BeantwoordenVerwijderenSuper leuk gedaan Nicole! Klinkt heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heel professioneel uit!
BeantwoordenVerwijderenDie brownie ziet er zo lekker uit! Yummie!
BeantwoordenVerwijderen