Toen ik nog op mezelf woonde, stond ik dagelijks in de keuken. Nu ik weer bij paps en mams woon, heb ik de luxe dat er voor mij gekookt wordt. Maar af en toe vind ik het nog steeds super leuk om iets te bakken of te koken. Toen ik in Polen was, at ik voor het eerst carrot cake en mensen, wat was dat LEKKER! Het bakken van een carrot cake stond nog altijd op mijn baking bucket list en dus besloot ik vorige week dat het de hoogste tijd was om dat nu toch maar eens te gaan doen.
Benieuwd naar mijn recept voor een heerlijke worteltjes taart? Lees dan snel verder!
Dit is wat je nodig hebt voor een taart voor ongeveer 12 personen:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 170 graden.
Als eerste mix je de 6 eieren, 300 mililiter zonnebloemolie en 300 gram bastersuiker door elkaar. Doe dit met de mixer op de zachtste stand totdat het een egaal mengsel wordt.
Voeg de 350 gram zelfrijzend bakmeel en de 3 theelepels bakpoeder erbij en mix dit weer door elkaar. Doe daarna de 2 eetlepels speculaaskruiden door het beslag en mixen maar!
Daarna doe je de 100 gram walnoten in een stevige (plastic) zak. Met een houten deegroller sla je de walnoten tot kleine stukjes (heerlijk om even je agressie kwijt te kunnen!) Je doet ongeveer 3/4e van de walnoten door het beslag. De rest bewaar je voor de garnering. Ook de 70 gram rozijnen doe je door het beslag. Met een houten lepel kun je het beslag even door elkaar scheppen.
Tot slot rasp je de 400 gram wortels. Dit is echt even een gedoe en ik heb er dan ook aardig wat spierpijn aan over gehouden. Je kunt het best een grote rasp gebruiken, zo gaat het het snelst. De geraspte wortels spatel je ook door het beslag.
Je vet een bakvorm in en giet het beslag erin. Tijd om je taart in de oven te doen! Bij mij was de taart na ongeveer 60 minuten goed, maar controleer tussendoor even door er een breinaald in te prikken. Komt deze er nog vies uit, dan is de taart nog niet goed. Komt de breinaald er schoon uit, dan is je taart van binnen helemaal gaar.
Als de taart goed is, haal je hem uit de oven. Bij mij was de taart in het midden heel erg gerezen. Dit gedeelte sneed ik eraf, waardoor je taart in het midden mooi plat is. Hierover strooi je de overgebleven walnoten ter decoratie en dan is je taart klaar. Smullen maarrrr!
Benieuwd naar mijn recept voor een heerlijke worteltjes taart? Lees dan snel verder!
Dit is wat je nodig hebt voor een taart voor ongeveer 12 personen:
- Taartvorm met een doorsnee van 23 cm
- Boter om de taartvorm in te vetten
- 300 ml zonnebloemolie
- 6 eieren
- 300 gram lichtbruine basterdsuiker
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- Bakpoeder (3 theelepels)
- Speculaaskruiden (2 eetlepels)
- 400 gram winterpeen
- 100 gram walnoten
- 70 gram rozijnen
Begin met het voorverwarmen van de oven op 170 graden.
Als eerste mix je de 6 eieren, 300 mililiter zonnebloemolie en 300 gram bastersuiker door elkaar. Doe dit met de mixer op de zachtste stand totdat het een egaal mengsel wordt.
Voeg de 350 gram zelfrijzend bakmeel en de 3 theelepels bakpoeder erbij en mix dit weer door elkaar. Doe daarna de 2 eetlepels speculaaskruiden door het beslag en mixen maar!
Daarna doe je de 100 gram walnoten in een stevige (plastic) zak. Met een houten deegroller sla je de walnoten tot kleine stukjes (heerlijk om even je agressie kwijt te kunnen!) Je doet ongeveer 3/4e van de walnoten door het beslag. De rest bewaar je voor de garnering. Ook de 70 gram rozijnen doe je door het beslag. Met een houten lepel kun je het beslag even door elkaar scheppen.
Tot slot rasp je de 400 gram wortels. Dit is echt even een gedoe en ik heb er dan ook aardig wat spierpijn aan over gehouden. Je kunt het best een grote rasp gebruiken, zo gaat het het snelst. De geraspte wortels spatel je ook door het beslag.
Je vet een bakvorm in en giet het beslag erin. Tijd om je taart in de oven te doen! Bij mij was de taart na ongeveer 60 minuten goed, maar controleer tussendoor even door er een breinaald in te prikken. Komt deze er nog vies uit, dan is de taart nog niet goed. Komt de breinaald er schoon uit, dan is je taart van binnen helemaal gaar.
Als de taart goed is, haal je hem uit de oven. Bij mij was de taart in het midden heel erg gerezen. Dit gedeelte sneed ik eraf, waardoor je taart in het midden mooi plat is. Hierover strooi je de overgebleven walnoten ter decoratie en dan is je taart klaar. Smullen maarrrr!
Dit ziet er echt overheerlijk uit! Moet ik ook eens maken ;)
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er echt ontzettend lekker uit! Zeker het proberen waard!
BeantwoordenVerwijderenOeh lekker, ziet er goed uit! Ik ben ook echt gek op carrotcake, en maak het regelmatig. Ik maak het meestal op een bakplaat, zodat je de taart daarna in blokjes kunt snijden. Wat ook erg lekker is, is om er een frosting van roomkaas gemengd met poedersuiker overheen te smeren!
BeantwoordenVerwijderenHmmm ziet er echt heerlijk uit! Ga ik zeker een proberen ;)
BeantwoordenVerwijderenNom nom, lekker! <3
BeantwoordenVerwijderenLijkt me erg lekker! Yummie!
BeantwoordenVerwijderenOh my god.... dit klinkt ZOOOO lekker en goddelijk! En nu heb ik geen oven :( Wauw, ik zou 'm anders gelijk maken haha. Meh! X
BeantwoordenVerwijderenLekker! Ik ben dol op carrotcake (op welke taart/cake eigenlijk niet? haha)
BeantwoordenVerwijderenOoooh wat ziet dit er watertandend lekker uit <3 Carrot cake is echt een van mijn favoriete gebakjes :)
BeantwoordenVerwijderenOeeh heerlijk heerlijk! Ik vind nieuwe recepten zo leuk om uit te proberen!
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Tessa
Dit ziet er echt zo lekker uit! Carrot cake is ook ontzettend lekker, dus misschien niet zo gek.. Maar jou carrotcake ziet er wel erg goed uit:)
BeantwoordenVerwijderenOh, heerlijk! Carrot Cake is echt zo ontzettend lekker (en super vullend)! Zo jammer dat ik geen echte oven thuis heb :(
BeantwoordenVerwijderenHmm jammie moet dit nog steeds een keer maken!
BeantwoordenVerwijderenOelalalaaa delicious! Wat een heerlijk recept, echt een fijne tip!
BeantwoordenVerwijderenOh my, carrot cake! Jaa, deze ga ik proberen:-)
BeantwoordenVerwijderenOh dit ziet er heerlijk uit
BeantwoordenVerwijderenCarrot cake is heerlijk! Al zou ik de frosting wel een beetje missen, die maakt het altijd nog lekkerder. :D
BeantwoordenVerwijderenOh my. Ziet er echt heeeeerlijk uit! Dit ga ik in de herfstvakantie maken! Carrotcake is delicious, maar ik maak eigenlijk altijd van die standaard kant-en-klare-mix cakes.
BeantwoordenVerwijderenZiet er goed uit! Ik at het laatst voor het eerst in de stad, maar dan zat er nog een laag roomkaas op. Mmmmm!
BeantwoordenVerwijderenHij ziet er heerlijk uit! Nu gaat het bij ook weer kriebelen om te bakken!
BeantwoordenVerwijderenHoewel ik geen giga fan ben van worteltaart, ziet dit er wel heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er heerlijk uit, dit ga ik zeker eens maken! Maar dan zonder de walnoten, want ik ben allergisch voor noten. X
BeantwoordenVerwijderenOh dit lijkt mij lekker. Jaren geleden dacht ik dat carrot cake niet lekker was tot dat ik het at... Heb je er geen cream bij? Dit maakt het wel af ;-)
BeantwoordenVerwijderenik heb het echt nog nooit geproefd maar het lijkt me zo yummy :D
BeantwoordenVerwijderenMijn stukje is nog niet aangekomen per post ;-). Het ziet er echt super lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenIk zag bij 24Kitchen zo'n taart, die wil ik gaan maken voor mijn verjaardag!
BeantwoordenVerwijderenMmmm, yummie!
BeantwoordenVerwijderenOehh ziet er lekker uit! <3
BeantwoordenVerwijderenheerlijk! ik ben nog steeds op zoek naar een goed carrot cake recept, ga deze eens uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenxo, cheyenne