Budgetfood | Zelf breekbrood met kruiden maken - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budgetfood | Zelf breekbrood met kruiden maken


Koken en bakken vind ik stiekem best leuk, jammer genoeg maak ik er veel te weinig tijd voor vrij. Tijdens Pasen aten we bij mijn oom en tante waar mijn oom een heel lekker breekbrood met allerlei kruiden had gemaakt. Dat moest ik ook proberen! Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook nog eens super lekker. Benieuwd hoe je dit zelf kunt maken? Lees dan snel verder!


Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt: een pak witbroodmix, 300ml lauw water, 25 gram boter (en boter om de bakplaat mee in te vetten), kruiden (ik gebruikte paprikapoeder en oregano, maar je kunt bijvoorbeeld ook peterselie of bieslook gebruiken) en 1-2 teentjes knoflook.

Verwarm de oven vast voor op 200 graden.

Je doet het pak witbroodmix in een kom. Daarbij doe je 300ml lauw water en 25 gram boter, in kleine stukjes. Vervolgens ga je alles kneden, het leukste dat er is! :)

Als alles één geheel is, dek je het af met een theedoek en laat je het 10 minuten rijzen. Ik doe het altijd op de verwarming.

Na 10 minuten voeg je de kruiden bij het deeg. Ik deed er één groot teentje knoflook in, een paar eetlepels oregano en nog een beetje paprikapoeder. Je kunt er allerlei soorten kruiden in doen, het is net wat jij lekker vindt! Daarna laat je het weer 15 minuten rijzne.

Ondertussen kun je vast de bakplaat invetten met wat boter. Vind je niet dat dit er artistiek uitziet?

Na 15 minuten rijzen haal je het deeg uit de kom en kneed je er kleine balletjes van. Deze leg je op de bakplaat tegen elkaar aan. Daarna leg je er nog een keer een theedoek overheen en laat je het een minuut of 10 rijzen.


Als het goed is, is tegen die tijd de oven al wel warm. Je legt het brood in de voorverwarmde oven (200 graden). Na een minuut of 20 was het brood bij mij al goed bruin en haalde ik het uit de oven.


En dan is je breekbrood klaar! Je kunt het serveren met kruidenboter, tapenade of andere salades. Dit brood is echt yummie! 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

29 opmerkingen:

  1. Hmm, ziet er echt super lekker uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk recept! Ziet er lekker uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oooh wat een heerlijk artikel! Hmm goed idee, klinkt ook ontzettend lekker voor bij de picknick, dit weekend bijvoorbeeld :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo'n leuk recept! Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ahh wat leuk! Ik zou hier zelf echt nooit op komen! Lijkt me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. lekker! ga ik ook eens maken :)
    xo, cheyenne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er echt supergezellig uit ook meteen! Mensen vinden het leuk om iets te scheuren :-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mm dat iet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh ik ben echt gek op zulke broodjes, super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ziet er heel lekker uit! Ik hou van breekbrood :D

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hmmm, heerlijk! Ik ben dol op brekkbrood en het is inderdaad makkelijker dan je misschien zou denken!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Krijg er honger van, lijkt me lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hmm, ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wauw ziet er super goed uit zeg! liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hmm ziet er heerlijk uit! Ik heb eigenlijk nog nooit zelf brood gemaakt, misschien eens leuk om te proberen :) Dit is vooral erg leuk om te serveren met een BBQ of feestje!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oeh, dat ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Anoniem22.5.14

    Mmmm, dat ziet er zo lekker uit, ga ik ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat ontzettend leuk!
    Maar is dit echt goedkoper dan een breekbrood kopen in de winkel en afbakken?
    Al zal deze vast veel veel lekkerder smaken :).

    Complimenten trouwens voor je blog! Leuk om alle tips te lezen. Heel nuttig!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hmm ziet er lekker uit! Je moet wel het teentje knoflook in stukjes snijden denk ik hihi ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Super lekker en leuk! Zijn de kruiden goed te proeven? Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een onwijs leuk recept....maar koken en bakken is ook gewoon erg leuk, alleen maken wij er allemaal vaak veel te weinig tijd voor vrij, denk ik....

    BeantwoordenVerwijderen