Budgetfood | Kipkerrie met rijst, paprika en champignons - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budgetfood | Kipkerrie met rijst, paprika en champignons



Vorige week dinsdag had ik ineens ontzettende behoefte aan kipkerrie. Soms heb je dat, dat je ineens ongelooflijk veel zin hebt in bepaald eten. Bij mij is dat misschien iets té vaak het geval, dus kan ik niet altijd aan mijn wensen voldoen, maar aangezien ik toch nog iets moest verzinnen als avondeten, besloot ik voor kipkerrie te gaan!

Via Google vond ik een heerlijk receptje voor rijst met kipkerrie, paprika en champignons. Dat klonk goed, dus ik trok een sprintje naar de Albert Heijn om alle boodschappen in te slaan.



Voor 1 persoon:

- 150 gram zilvervliesrijst (€0,25)
- 150 gram kipfilet (€1,20)
- Half doosje champignons (€0,50)
- Halve rode paprika (€0,17)
- 80 gram bloem (€0,07)
- 80 gram bakken & braad boter (€0,40)
- 5 eetlepels kerriepoeder
- 1 bouillon blokje
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kleine ui
- Half teentje knoflook
- Zout & peper

In totaal was ik dus €2,59 kwijt voor deze maaltijd als je de kleine hoeveelheden niet meerekent. Nu heb je voor dit gerecht een paar kleine hoeveelheden nodig van een aantal dingen, waardoor het in werkelijkheid wel duurder is. Maar dingen zoals sojasaus, zout, peper, knoflook enz. heb ik eigenlijk altijd wel in huis, waardoor ik dat niet meereken.


Als eerste maak je de marinade voor de kip. Je snijd de ui en het halve teentje knoflook fijn. Deze doe je in een glazen schaal. Daarbij doe je 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper. Hiermee smeer de je de kip vervolgens goed mee in en dit laat je even intrekken.

Ondertussen kun je alvast de kerriesaus maken. In een wokpan laat je 80 gram bakken & braad boter smelten. Terwijl de boter smelt, doe je bij de 80 gram bloem 4 eetlepels kerriepoeder. Als je van pittig houdt, kun je gerust nog wat extra eetlepels toevoegen. Al de boter helemaal gesmolten is, voeg je de bloem en kerriepoeder toe. Hierdoor zul je merken dat de saus een beetje klonterig wordt, maar dat is niet erg.
Daarna doe je alvast een paar scheuten water erbij zodat de saus een beetje vloeibaar wordt. Als de saus al aardig vloeibaar is, verkruimel je een bouillonblokje boven de saus. Vervolgens doe je nog net zoveel water erbij totdat de saus helemaal vloeibaar is, maar nog wel structuur heeft. Voor wat extra smaak, voegde ik nog een snufje zout toe.

Daarna kun je de saus even opzij zetten. Je kookt de zilvervliesrijst volgens de verpakking. De kip snijd je in blokjes en bak je bruin in een wokpan met olie. Zodra de kip gaar is, doe je de gesneden champignons en paprika erbij en wok je het geheel totdat de champignons geslonken zijn en de paprika wat zachter is geworden.
Ik serveerde de saus apart, maar later gooide ik alles door elkaar. En wat was dit smullen! Het sausje was echt onwijs goed gelukt en smaakte heel erg lekker. Deze kipkerrie ga ik zeker nog vaker maken!


Vergeet niet de Budgetfood pagina te checken voor nog meer low-budget recepten!


Deze blogs vind je misschien ook leuk:

20 opmerkingen:

  1. klinkt lekker!
    liefs,
    denise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel lekker! Ik hou van kerrie :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm, dit ziet er heerlijk uit zeg. Ik ben dol op kipkerrie, dus ik wil dit zeker een keer maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dit maak ik ook wel eens voor mezelf, lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmm ziet er lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ziet er erg lekker uit.! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kipkerrie is zo lekker! Ziet er echt yummeh uit, dat moet gesmaakt hebben hihi ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er heerlijk uit! Ik vind kip kerrie zo lekker yummie!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit ziet er heel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat ziet dit er lekker uit! Ik maak dit ook weleens klaar, en ik doe er altijd nog lekkere kruiden in hmm heerlijk!
    liefs,
    rosannevandierenn,blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een lekker recept! Mooie foto's ook, ziet er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Anoniem4.12.13

    Hmmm ik krijg hier echt honger van :) xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ben zelf niet zo'n fan van champignons, maar verder lijkt het me heel erg lekker! xliefs

    BeantwoordenVerwijderen
  14. ziet er erg smakelijk uit! liefs en probeer niet weg te waaien met
    dit vreselijke donkere weer! lijkt al avond hier

    liefs, x

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het ziet er echt heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen