Al een aantal weken geleden vond ik een heel lekker recept op één van mijn lievelingslifestyleblogs: de blog Written By Nick. In één van zijn artikelen laat hij zien hoe je deze heerlijke kaasstengels maakt en ik vond het er ontzettend lekker uitzien! Afgelopen week had ik eindelijk de tijd om ze zelf een keer te maken en ik kan je vast verklappen dat ze er niet alleen lekker uitzagen, maar ook ontzettend lekker smaakten! Lees snel verder voor het recept.
Dit zijn de dingen die je nodig hebt. Je moet eigenlijk gewone roomkaas gebruiken en het later op smaak brengen met Italiaanse kruiden, maar ik besloot roomkaas met knoflook en kruiden te gebruiken. De Italiaanse kruiden heb ik dan ook niet meer gebruikt, anders werden het wel héél kruidige kaasstengels!
Als eerste moet je de oven even voor verwamen op 200 graden Celcius. Je doet het zelfrijzend bakmeel, de boter en de roomkaas bij elkaar in een kom. Vervolgens kneed je dat met je handen (dat vind ik stiekem heel erg leuk om te doen!) tot een geheel. Als het eruit ziet als het deeg op de foto hierboven, kun je daarna de geraspte kaas er door heen kneden.
Je legt alle repen op een bakblik die je van tevoren al goed hebt ingevet, want je wilt natuurlijk niet dat je kaasstengels eraan vast blijven plakken! In een kopje klop je een ei los die je met behulp van een handig kwastje over je kaasstengels strijkt. En dan kunnen ze de oven in! Mijn kaasstengels hebben er ongeveer 20 minuutjes ingezeten, maar ik zou ze checken als ze er 15 minuten inzitten. Daarna kun je zelf kijken hoe lang ze er nog in moeten. Je kunt ze eruit halen als ze een beetje gebruind zijn en lekker knapperig zijn. En daarna, smullen maar!
Ga jij deze kaasstengels ook maken?
Dit zijn de dingen die je nodig hebt. Je moet eigenlijk gewone roomkaas gebruiken en het later op smaak brengen met Italiaanse kruiden, maar ik besloot roomkaas met knoflook en kruiden te gebruiken. De Italiaanse kruiden heb ik dan ook niet meer gebruikt, anders werden het wel héél kruidige kaasstengels!
Als eerste moet je de oven even voor verwamen op 200 graden Celcius. Je doet het zelfrijzend bakmeel, de boter en de roomkaas bij elkaar in een kom. Vervolgens kneed je dat met je handen (dat vind ik stiekem heel erg leuk om te doen!) tot een geheel. Als het eruit ziet als het deeg op de foto hierboven, kun je daarna de geraspte kaas er door heen kneden.
Vervolgens rol je met behulp van een deegroller het deeg plat. Het deeg mag ongeveer een halve centimeter dik zijn, zoals op bovenstaande foto's. Daarna snijd je het in repen, zoals je ziet waren ze bij mij niet allemaal even lang, maar dat maakt op zich niets uit.
Je legt alle repen op een bakblik die je van tevoren al goed hebt ingevet, want je wilt natuurlijk niet dat je kaasstengels eraan vast blijven plakken! In een kopje klop je een ei los die je met behulp van een handig kwastje over je kaasstengels strijkt. En dan kunnen ze de oven in! Mijn kaasstengels hebben er ongeveer 20 minuutjes ingezeten, maar ik zou ze checken als ze er 15 minuten inzitten. Daarna kun je zelf kijken hoe lang ze er nog in moeten. Je kunt ze eruit halen als ze een beetje gebruind zijn en lekker knapperig zijn. En daarna, smullen maar!
Ga jij deze kaasstengels ook maken?
Yum, lijkt me heel lekker!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt super lekker! Ga ik ook eens proberen, bedankt voor je recept
BeantwoordenVerwijderenWat leuk, dit ga ik ook een keer maken:)
BeantwoordenVerwijderenJammie! En heel makkelijk om te maken!
BeantwoordenVerwijderenik lust zulke stengels wel, maar niet met kaas ;)
BeantwoordenVerwijderenOooh ziet er super uit! Moet ik ook maar eens gaan maken! :)
BeantwoordenVerwijderenLijkt me super lekker!
BeantwoordenVerwijderenoh jummyy! dat ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit, ga ik zeker eens proberen! En wat een prachtige foto's ook <3
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit :) en leuk weergegeven ook!
BeantwoordenVerwijderenDeze lijken me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenOh, lekeerrrr!
BeantwoordenVerwijderenYummi, ziet er goed en lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenmmmmmmmmmmmmm wat lekker!
BeantwoordenVerwijderenZiet er wel lekker uit zeg! En lijkt me niet moeilijk om te maken. Thanks voor de tip!
BeantwoordenVerwijderenZiet er echt heeeerlijk uit! Dit recept ga ik zeker onthouden :)
BeantwoordenVerwijderenWow, deze moet ik heel snel gaan proberen. Ik hou van kaas! Volgens mij niet zo moeilijk om te maken, dus dat moet heel misschien nog wel eens lukken :)
BeantwoordenVerwijderenOh dit ga ik proberen! Ik ben dol op kaasstengels! xx
BeantwoordenVerwijderenwww.creativityandchocolate.com
Looks yummy!
BeantwoordenVerwijderenIk kan me er niet echt een smaakvoorsteling van maken met kruidenkaas haha, maar ik ga het onthouden!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me lekker! Weet jij misschien hoe je het aantal unieke bezoekers kunt zien met blogger?
BeantwoordenVerwijderenX Anne
Ziet er lekker uit! Ik ga dit zeker een keertje maken :)!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! xx
BeantwoordenVerwijderenNom, ziet er lekker uit! :D
BeantwoordenVerwijderenhmm ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenO-M-G! Haha, dat lijkt me heel lekker!
BeantwoordenVerwijderenYummy! Ziet er zeer goed uit! :)
BeantwoordenVerwijderenWauw, dit klinkt super lekker! Ik wil dit echt eens proberen :)
BeantwoordenVerwijderenMmmmmmm! Die zien er echt te lekker uit en gelukkig zijn ze nog makkelijk te maken ook! Nick heeft trouwens ook een mooie blog, bedankt voor de tip :) Liefs!
BeantwoordenVerwijderenDeze gaat bij mijn favoriete recepten! Super leuk en makkelijk :)
BeantwoordenVerwijderenOoh, dit klinkt heel erg lekker én gemakkelijk!
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Swaen
Oh yum, dit ziet er heel lekker uit :)
BeantwoordenVerwijderenxo Anouk
www.keysofanouk.nl
Nomnomnom. Die zien er echt heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenik ben dol op kaasstengels en mijn vader ook haha!
BeantwoordenVerwijderenWie weet kan ik hem een plezier doen door deze te maken ;)
Xoxo
Caroline
www.pickmeanoutfit.com
Oh super yummie en easy peasy!
BeantwoordenVerwijderenXO
Ahhh sounds gooood!
BeantwoordenVerwijderen