Budgetfood | Sperzieboontjes met gehakt en perziken - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2
Uncategorized

Budgetfood | Sperzieboontjes met gehakt en perziken


Het is weer woensdag, dus er staat weer een nieuw budgetfood receptje voor jullie klaar! Dit keer een recept dat ik bijna een groot moeders recept kan noemen, ik eet dit al sinds ik klein ben: Sperzieboontjes met gehakt en perziken. Ik had het zelf nog nooit geprobeerd klaar te maken, maar vorige week besloot ik toch een kansje te wagen.



Dit heb je nodig voor 1 persoon:

- 150 gram rundergehakt (€1,05)
- 150 gram sperzieboontjes (€0,40)
- 3 halve perziken op siroop (€0,29) (tip: koop een groot blik van AH Basic. Hier betaal je slechts €0,87 voor en is nog goedkoper dan een klein blikje van een ander merk!)
- Zakje gehaktkruiden (€0,69)
- Een half ei (€0,25)
- 150 gram minikrieltjes (€0,45)
- Peper en zout

In totaal kostte deze maaltijd mij €3,13. Ik kookte direct voor twee dagen, waardoor je maaltijd relatief goedkoper wordt, ideaal!

Als eerste kook je het water voor de boontjes. Deze moeten namelijk het langst koken, als ik het goed heb een minuut of 30, maar ik laat ze meestal rond de 20 minuten koken. Het is net wat jij het lekkerst vindt (en hoe lui je bent, hihi..)
Daarna ga je het gehakt kruiden. Ik kocht een zakje met kant en klare gehaktkruiden. Deze kneed je door het gehakt, samen met een ei. In eerste instantie wilde ik gehaktballetjes maken, maar ik kwam er achteraf achter dat ik teveel ei had gebruikt, waardoor de gehaktballetjes in de pan los gingen. Ik had namelijk een heel ei gebruikt, maar je kunt beter een half ei gebruiken.
Je bakt het gehakt in een braadpan en ondertussen kun je ook alvast de aardappeltjes bakken. Ik ging voor mini barbecuekrieltjes, die zijn ontzettend lekker gekruid!
De perziken snijd je in kleine stukjes en zodra het gehakt mooi bruin is, doe je de perziken bij het gehakt. Tot slot voeg je nog een beetje perziksap bij het geheel toe en klaar is kees. Het is een heerlijk gerechtje en door de perziken wordt het lekker zoet. Mjam, wat is dit toch lekker!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

17 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Ik vind gerechten met fruit altijd superlekker, dat maakt het altijd zo fris en zoet. Ik ga dit eens proberen met vega gehakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit en is inderdaad lekker cheap!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aparte smaak met perziken lijkt me! Maar zeker een keer het proberen waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm klinkt goed! Ik vind perziken door mijn eten ook altijd heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er weer erg lekker uit! Je vorige recept heb ik uitgeprobeerd en was echt heerlijk!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker goedkoop, altijd fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klinkt lekker! Net als Emilia vind ik gerechten met fruit ook vaak lekker, dus dit lijkt me wel wat :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik ben niet zo gek op gehakt, daarom zou ik dit niet zo snel maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Klinkt best lekker, al zou ik afgaande op de looks van het gerecht waarschijnlijk niet beginnen met koken haha. Maarja eten hoeft niet mooi te zijn om lekker te zijn.
    Liefs, Demi

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat grappig, dit eten wij ook al sinds ik me kan herinneren en ik had nog nooit iemand gehoord die het ook kende!

    Met een klein beetje ketchup en sambal erdoor om het wat pittiger te maken is het trouwens ook heel lekker. (:

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Klinkt echt heel erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk recept! Zelf zou ik wel de sperzieboontjes door iets anders vervangen omdat ik er niet zo van houd..

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dit klinkt echt super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dit ziet er echt heel lekker uit!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen